Kapitein Zeppos

Muziek café brasserie Kapitein Zeppos is wel het best bewaarde geheim van Mokum en inmiddels al 30 jaar een begrip in Amsterdam. Het bevindt zich in het “Gebed zonder End”, vlak achter de Nes. Deze oase vol bloemen en planten, dankt zijn naam aan het feit dat in de 14 eeuw zich hier het Santa Clara klooster bevond, waar de nonnetjes oeverloos aan het bidden waren.

Een bezoek aan Zeppos betekent vakantie in eigen land. De Mediterranée is niet ver weg als je bij ons aan het genieten bent, vandaar ook de vele zuidelijke gerechten die je terugvindt op onze menukaart.

Kapitein Zeppos dankt zijn naam aan de gelijknamige Vlaamse televisieserie uit de jaren ‘60 en is ingericht met Belgische tegeltafels die inmiddels wel een eeuw oud zijn. Standaard zijn bij ons Vlaamse mosselen met frites op de kaart te vinden. We hebben een uitgebreide bierselectie, waaronder natuurlijk veel Belgische biertjes en heerlijke cocktails om te genieten van een lekkere borrel of ’s avonds later na het diner.

Maar Zeppos is meer dan eten en drinken. Op zondagmiddag kan je heerlijke genieten van mooie muziek en inmiddels heeft Zeppos ook landelijke bekendheid gekregen met zijn beroemde Café-Chantant, waar al 30 jaar iedere eerste zondag van de maand, van oktober tot april, bekende en onbekende Nederlanders hun lied ten gehore brengen. Zelfs oud-burgemeester van der Laan heeft het podium betreden.

Naast alle mooie initiatieven en activiteiten heeft Zeppos ook nog twee prachtige zalen voor al uw feesten en partijen. Claires Ballroom is tevens een klein theatertje, waar maandelijks terugkerende optredens te zien zijn. En sinds twee jaar kan je op deze prachtige locatie ook in het huwelijk treden.

Ma t/m do: 11.00 – 01.00
Vrij-Za.: 11.00 – 03.00
Zondag: 12.00 – 03.00